dirtbike

2010-05-31 @ 11:27:23

Hey!

Idag har variten BRA dag! Sjukt kul hela dagen :)
Vi gick upp vid sex för att åka till North shore och hjälpa till på en crosstävling som volontärer...jag och Malin stod vid en brytpunkt som även var mål och efter sex timmar där såg vi ut som bilden här under haha
När vi kom hem chillade jag mest runt på vår våning, , tog en dusch och var tvungen att tvätta mitt ansikte tre gånger innan jag blev ren :) satt en stund i Hannas kök och pratade med henne medans hon packade för Sri Lanka, lyssnade på Emily och Nicole när de hade gitarr och sång jam, hängde på en sväng med bongotrumman i slutet HA! Nu har även Malins pojkvän Daniel anlänt så det är najs!!

Det kan även hända att jag och Malin blir bilägare inom de två närmaste dagarna, vi ska checka lite mer på deti morgon... 

Nu skajag krypa till kojs!


STOKED!

2010-05-29 @ 11:40:59

Heeej!

Förlåååt att det har dröjt lite med nytt inlägg! Det har hänt ganskamycket grejer här och jag har helt enkelt inte haft tid... Men jag lägger ut massa bilder (några mer från skydivningen) som lite bonus :)

I alla fall i onsdags var det graduation för Anna, Wes, Cali och Collin (bara jag, Malin och Candace kvar), det var riktigt mysigt och vi hade finmiddag i baren och det hölls mycket rörande och vackra tal!
På torsdags morgon gick vi upp kvart i fem för min första dawn patrol, alltså surfa på morgonen innan dagen börjar...gahh det var hur coolt som helst och även min första surfdag här i Oahu :) Vädret var kanon och vågorna var chill, JE! Torsdag dag var det Feeding the Hungry, lite anorlunda koncept den här gången och vi interns hängde med folk hela dagen, riktig kul! Torsdag kväll (Annas sista) åkte vi med Wes nyfixade bil till Milalani och käkade frozen yoghurt...

Idag började dagen med graduation för SLS (blivande Staff). Fortsatte med Adjötagande till alla som ska hem för sommaren och på Outreach till Sri Lanka mm. Har kommit fram till att det är riktigt många som ska iväg... hmm
I alla fall efter det drog vi interns till en skatepark, crusade runt lite och kom på att jag saknar min snowboard... hehe Efter lite organising i 301 gick jag, Malin och Candace och köpte en bokhylla till vårat rum, som sedan jag och Malin bar hem i regnet...medans vi sjön lovsånger HA!

Denna kväll har avslutats med Wahiwas första X-factor, med det menas att vi har haft en konsert med tre band som spelat i Baren och alla här omkring är välkomna! Det var ett par bra band och kul att det kom så mycket folk som det gjorde! 

I morgon är vi lediga och ska till north shore och surfa hela dagen jeiiii!! jag är sååå stokad, sen blire surfers church på kvällen :)

Hoppas ni har det bra hemma i sverige och att sommarn kommer!!!
saknar er
puss 

Vill säga ett speciellt MISS YOU!!!!! till Anna och Åsa som åkte tillbaka till Svearike idag... 




På en regnig trappa...

2010-05-26 @ 11:28:58

Hej alla!

Lite nya bilder tagna av Linn Neumann:
Första bilden är tagen på Waimea beach när vi filmar in Michael Jacksons Beat it dans, Den andra bilden är tagen på Catrins möhippa och den tredje också den på Waimea beach när jag hoppr från en klippa!

I allafall sitter ute påvår trappa (eftersom internet i vår lägehet är kass just nu, och här är närmare rautern), det är kolsvart så jag ser knappast tangenterna och det har börjat småregna men men vad gör man inte för att få lite kontakt med omvärlden :P

Det gickKung på min prayer i morse och jag var inte alls lika nervös som jag trodde att jag skulle vara! Så idag har vi varit ute med feeding the hungry, på ett lite mindre ställe och det var riktigt kul idag! När vi kom hem drog jag och Malin ut på sommarens första springrunda och avslutatde med styrketräning, JE!!
Nu sitter jag och väntar på min timme av all night prayer, som vi har i natt...min tid är mellan tolv och ett :) 

Nu börjar jag få ont i ryggen så jag måste sluta och gå en sväng haha
Men jag ska bara hälsa till Robin att Hanna hälsar tillbaka (har inte hunnit hälsa till Åsa än, men hon hälsar säkert också tillbaka)!!

sov gott alla!! 


Once in amonth church and Ohana night

2010-05-25 @ 11:17:54

So I haven't got so mutch time, cuse I have to prepere a one hour long local prayer for tomorrow! lite nervös är jag...men det kommer nog gå kanon! Tänkte köra en snabb förklaring för once in a month church och Ohana night: Once in i month church är precis vad det låter som, vi hjälper till på ett "möte" (sammankomst) som är en gång i månaden. Ja fick hjälpa till som fotograf (även fast jag inte alls är bra), det var nog bara för att jag har en bra kamera haha men kul var det i alla fall :) Det coola var att jag efteråt fick vara med när det döpte en kille i havet, en kille jag pratade med på morgonen!

Ohana night har vi på måndag kvällar...då vi har fastat hela dagen och idag satt vi i baren i sex timmar och lyssnade på Cindy, testamonys och annat, det var riktigt kul och det kändes inte alls som sex timmar :) så vid fyra packade vi bilarna fulla och drog till en strad för att grilla tillsammans, äta och hoppa från klippor HA! OHANA NIGHT!!

Konrad, Lisa och Sofia: Jag hade en kamerakille med mig både innan, under och efter hoppet :) jag trodde faktiskt att det skulle vara kallt där uppe, men det var det inte alls!

Lotta: eftersom jag inte kan komentera på din bloggså gör jag det är i stället: grymmicsh! fortsätt skriva och jag ska läsa och lottsas att jag är där med dig/er!! puss 

Oj, såg att jag skrivit både på engelska och svenska nu när jag läste igenom, men hinner inte ändra det nu, så det får ni leva med haha
TACK för alla kommentarer, det uppmuntrar verkligen!

Nu MÅSTE jag gå och lägga mig, jag och Malin ska upp och springa i morgon :)


Skydive!

2010-05-23 @ 11:46:05

wooohaaa!!
Skydivei mitt liv - CHECK
Svincoolt var det...fatta känslan att hoppa ut från ett plan och falla fritt i 40 sek!
Det kommer lite bilder här, kunde inte ladda upp alla, så det kommer nog mer i morgon :)

Annars var jag på min första surfers church idag och det var najs! Där börjar vid med att käka middag tillsammans och avsluter med worship och chill :D

god natt puss


 


många inlägg idag!! haha

2010-05-22 @ 09:55:03

Glömde Nicole också!!!


mer...

2010-05-22 @ 09:52:59

Så, jag glömde lägga ut en bild på Collin, så här är han!
Den andrabilden är när jag Malin och Collin tog bussen till Milalani ikväll för att käka frusen yoghurt med alla tillbehör du vill (man fixar allt själv, ni ser pumparna där bakom)...
Nu ska jag springa ner till baren för vi tränar på en Machel Jackson dans (den dom gör på torget i stockholm) till ett battle mellan STN sweden och STN Hawaii HA!!!

Jag har även glömt att berätta en anna sak....I morgon ska sju tjejer, bland dem jag åka till North Shore för att avklara livets Skydiving!!!!!! gahhhh I'm so excited :)

puss och god natt


Bilder + info

2010-05-22 @ 04:33:57




Tjoho!

Idag är det fredag och fredag betyder att vi alltid börjar kl 7 på morgonen! Idag  har vi haft två svenska på besök (Björn och Anna), det kommer från en supernatural bibelskola i Californien! De berättade lite om skolan och vad de har varit med om, supercoola grejer!! De berättade om en vision de har (och håller på att förverkliga) att starta ett light house i Åre. Hela idén låter toppen och kanske till och med något jag skulle kunna hänga på… vi får se vad Gud har för plan med mig!!

Efter Björn och Anna drog några utav interns och feeding the hungry ut på en lite outreach till north shore för att dela ut en hel lastbil med mat till hemlösa som bor i sina bilar på en parkering där… det var helt amasing att vi bara delade ut massa mat till dem och det var helt sjukt hur de bodde i sina bilar… en dam jag träffade hade en liten van, i bak låg hennes man sjukt och kunde inte röra sig, i fram satt hon och det fanns även tre stora hundar i bilen, plus att deras tillhörigheter… sinnes! Men det känns så bra när man kan glädja dessa människor med att bara dela ut mat!!

Nu har vi precis haft working team och städat på området och från och med nu är vi ”lediga” fårse vad vi hittar på ikväll!!

Nu till lite förklaring om saker och ting här på STN:

Intern: Jag själv är en intern och går intership program som är i tre månader, vi kan vara upp till sex tjejer och sex killar… just nu är vi fem tjejer och två killar (Malins pojkvän kommer i Juni). Malin från Sverige Borås, som kommer vara här hela tiden med mig. Anna från Uppsala hon åker hem nästa vecka. Cali (California) från först Kalifornien och sedan från Hawaii, hon slutar också nästa vecka. Candance från Canada som också kommer gå hela tiden med mig och Malin. Wes från East Cost, main land, slutar nästa vecka. Collin från Main Land, slutar också nästa vecka… Så som det ser ut nu blir det bara jag, Candance, Malin och Daniel (hennes pojkvän) som kommer gå i Juni! Vi interns har olika schema för varje dag, vi har oftast en lektion på förmiddagen (jag har inte haft det än dock) och sedan gör vi massa saker på eftermiddagarna, volontär grejer skulle man kunna säga…  

Staff: Men sen har vi MASSA människor som är staff eller håller på att utbilda sig till Staff, eller bara jobba här… Nicole från Big Island), Brandon (från Filippinerna), Jazz (från Oahu) och Luke (från Big Island) som var med på vår Outreach jobbar med intership program. De andra i staff har hand om alla andra olika grejer som feeding the hungry, baren, youthwork, SLS (staff utbildning) och massa annat! Det är förövrigt många svenskar i staffen!!!

Lisa: Vi har alltid hand om någonting när vi är i kyrkor och hälsar på, visar film, berättar testamony, gör presentation om STN eller annat. Fyyy vad gött att det är så najs väder hemma!! Hälsa grabbarna och Sofia och Jörgen!!

Jag kommer lägga ut lite mer bilder från Big Island så ni får ett ansikte påde som var med där och som nu står mig närmast…

Puss och kram  
Saknar er <3



Anna

Wes

Malin

Candance

Brandon

Jazz

Luke

Cali


second day!

2010-05-21 @ 10:57:07

Min andra dag här på STN base, it's awseme!!
Tidig morgon med bibelstudie i baren med Oncle Jimmy, efter det lunch och sedan iväg till Feeding the Hungry!!
Jag har btw fått två stn t-shirts nu (en orange och en gul)
Feeding the hungry var galet, jag satt med Anna och Hanna i incheckningen och vi hade ca tre hundra autes and oncles som kom och hämtade mat!! det var mat överallt haha...de flesta kunde ingen engelska och en del kastade på sig maten och var jättegriga :)
Nu ikväll har vi bara chillat och tagit det lugnt...
klockan i morgon står på kvart över sex...gahhh
natti natti
saknar er mega!!


Big Island

2010-05-20 @ 22:52:46





Hej Igen!

Sitter just nu i vårt mini kök på STN base i Wahiwa! Internet har lagt ner, men jag tänkte att jag skulle skriva ner lite nu så kan jag bara lägga ut det i morgon innan dagen börjar (eftersom jag inte kommer hinna skriva det i morgon). I alla fall har ju som sagt min första riktiga dag är på STN gått till ända och den avslutades med en avokado burgare vid north shore :)

Oki, nu kommer jag skriva massa som jag var med om under Outreachen på Big Island på tio dagar, sen är det bara för er att skriva frågor här om det är något ni inte fattar eller vill veta mer om!

Vi började vårresa i Kona där vi bodde på en kaffefarm uppe i bergen med avokado, mango, pappaja, apelsin, citron, clementin träd på tomten… så sjukt coolt (man åkte genom en djungel för att komma dit). Där bodde vi hos Bridget och Tom som var supertrevliga. Vi bodde på detta ställe i fem nätter och gjorde små utflykter varje dag :) Bland annat var vi i deras kyrka, youth work och olika skolor, där vi visade en film och berättade om STN. Några dagar var vi på stranden och surfade, jeiii, jag lär mig mer och mer för varje gång! Vi var och hoppade från klippor, där vattnet var helt klarblått och genomskinligt, helt underbart! Vi var vid ett ställe som kallas green sand (där sanden var grön)… 

(hoppar ner en rad så det blir lätte ratt läsa) sedan åkte vi vidare runt ön och hälsade på en tjej som heter Susanne (som är staff på STN), där åkte vi också och kollade på den aktiva vulkanen och LAVAN!! Vi körde vidare runt ön och kom till ett ställe som var helt obeskrivligt vackert… det låghögt upp och på ena sidan om huset låg havet och på andra sidan var det en enormt vacker dal! Där bodde vi också i ett par nätter och hälsade på ungdomar och en kyrka… I denkyrkan i söndags berättade jag även lite om mitt liv, jag var riktigt nervös men det gick bra (även fast jag sa ganska många and) haha

Näst sista dagen åkte vi för att hälsa på Lukes mammas hus som låg precis vid vattnet och var även det helt underbart… vi snorklade och jag simmade med en havssköllpadda!! Sista dan firade vi Nicoles systerdotter två år i en park haha

Dagarna har varit helt underbara och jag har varit med om så mycket coolt!! Skönt att lära känna alla interns innan… nu ska jag bara försöka lära känna alla staff en i taget  :) Det är mycket att ta in och man måste göra det fort… men alla är så snälla och det känns BRA!!

Nu måste jag gå och lägga mig, tidig morgon i morgon igen!!
Puss och god natt <3


    


Wahiwa

2010-05-20 @ 06:12:52

Heeeeej alla!
Nu är jag äntligen tillbaka på Oahu och elektroniken :) Big Island har varit helt awseme och jag har sååå mycket att berätta men hinner inte så mycket nu, för vi ska iväg och kolla på solnedgången och käka thaimat! Idag har varit min första dag här på STN base och mycket har hänt, och mycket nya människor att lära känna, alla är så goá :) Vi började morgonen med quiettime i en park och fortsatte sedan med bön och samling i baren... Efter lunch åkte vi till Wainae för att lära barn att simma och surfa...
aja nu måste jag dra, men jag ska skriva ett långt inlägg om Big Island och lägga ut bilder så fort jag hinner!!

Ps. Tack för alla gratulationer både här och på facebook ds.

Puss och jag saknar er alla <3


STN

2010-05-11 @ 06:44:33
heeej!
antligen har jag fatt tag i en dator for att skriva lite!
hinner inte skriva sa mycket men tankte bara gora en snabb uppdatering... som ni kanske forstatt ar vi just nu pa en outreach pa on Big Island dar vi inte har mojlighet till datorer... det ar som en drom, vi bor pa en liten privat kaffefarm, med pappaja, mango, avokado, apelsin. citron trad pa tradgarden!!! gahh vi kan plocka frukt fran traden och kaka, helt freaking coool!!!

Idag var forsta surfdagen och jag stod upp tva ganger! HA! jag sag aven en havsskolldpada, svincoolt! Igar var vi pa en utflyckt...forst hoppade vi fran klippor ner i klarblatt vatten och simmade i undervattensgrottor, allt ar sa sjukt coolt har och jag har varit med om sa mycket pa bara dessa dagar som gatt... i gar kvall vandrade vi till en strand med gron sand och badade i vagor...gahh

alla ar sa snalla och det ar tva andra svenska tjejer med pa denna resan...vi gar upp supertidigt pa dagarna och lagger oss sent, plus att jag har lite jetlag kvar...men det ar ok!!!

okej, nu vet ni lite i allafall...om jag inte hinner blogga mer har sa aker vi hem om en vecka ungerfar, da kommer jag lagga ut massa coola bilder och skriva lite mer utforligt :)

foresten, gissa vilken dag det ar i morgon, min fodelsedag (och Lisas, Grattis till dig! love ya)!!!!!

puss pa er alla och jag saknar er mega!!
M

Im here!

2010-05-07 @ 10:41:51

Hej alla!

Nu är jag äntligen framme i Hawaii!! Ska skriva ett snabbt blogginlägg för mitt batteri dör snart...
resan gick super, känner mig lite stel i knäna och svansskotan bara, men nu har jag äntligen fått ta en dusch och borstat mina tänder :)
Imorgon bär det av till Big Island, så det var bara att packa omnärjag kom hit... alltså Big Island är den outreach jag kommer åka på och vi kommer vara bortai ca två veckor! Kommer bli riktigt kul då vi bara kommer umgås med de som går interchip och ledarna där, lära känna klassen bra!!
Saknar alla där hemma, men det här kommer bli bra det!!

såg min första kackerlacka idag, den var dock ganska lite, men ändå grose!

I mitt rum bor det tre andra svenskar, en amerikan och en south afrikan, skönt med lite svenskar...förövrigt är det faktiskt mycketsvenska här, och alla är supertrevliga...!
känner redan att jag kommer trivas super här :)

Nu dör snart batteriet!
kanske, kanske inte kommer jag åt en dator när vi är på Big Island, annars blir det bilder och grejer när vi kommer tillbaka!!

<3 <3 Puss och kram till alla <3 <3


Qality

2010-05-04 @ 23:38:43

Nu är det bara EN hel dag kvar tills jag åker!!! gahhww
Denna dag började med ett besök hos min frisör Emelie, klippning och slingning. Efter det tog jag och min forna roomie bilen till Jönnis för lite quality time innan jag far! Det blev picknick i bilen (pga regnet), shopping på A6, dock endast viktiga grejer som solskyddsfaktor, innpackning och lite annat...
Efter A6 drog vi ner på stan, hämtade upp Lisa, gick och åt en supergod sallad och sedan bio (idag igen)!!
Kvällen avslutades med att min bil inte startade när vi kom tillbaka till Lich, så Saris fick köra mig till Källby, där mamma hämtade mig...SKITBIL!!

Har nu sagt Adjö till många som jag kommer sakna de tre månader som väntar!!!! 
<3 <3 <3


tiiimber och pyrro!

2010-05-03 @ 22:19:20

Idag har jag lekt pyrroman!! mohahah, har eldat grenar och kvistar hela dagen :) Jag, pappa, Hedvig och Lisa har varit på vår tomt (där det ska byggas sommarstuga), fällt träd, kånkat granar, kvistar fått kåda över hela mig och luktar sjuuukt mycket rök! Men kul var det haha!
Vid fyra kom Kocke och mamma med korv så vi täljde varsitt grillspett (alla utom Kristoffer som använde grepen)och grillade lite korv!! Pappafällde ett MEGA träd över mammas lövträd som hon ville spara, men annars var han som en riktig lumberjack med sin motorsåg och hjälm HA! 
Kvällen avslutades på Lidköpings bio med Iron Man 2, sevärd film måste jag säga :)

kram och puss och godnatt 


Majjning

2010-05-02 @ 21:46:29



Sitter i soffan och chillar med familjen, snart kvällsfika!!
Efter en Grym dag i Butiken kom ett helt gäng förbi för en första maj picknick i munkängarna :) först tog vi en liten promenix innan vi bredde ut våra filtar under ett stort träd i solen!! Dave hade med sin "Lina" och slängde upp den mellan några träd, dock har jag nada balans...
Det blev en helt underbar majkväll bland vitsippor, blåsippor och sköna människor (som jag kommer sakna de kommande tre månaderna, enormt!!)
som avslutades med ett par blokus matcher HA!


en lite bild

2010-05-01 @ 23:27:57


glömde lite...

2010-05-01 @ 23:18:12

Hallå! har glömt av bloggen lite de senaste dagarna, har varit lite mycket at stå i :)
I torsdags kväll kom ju Lisa hem från LA, sen blev det storstädning avhela huset på fredag förmiddagen!!

På valborgs eftermiddagen åkte vi hem till Lotta för hemmgjord pizza, kladdis och chill, vi drog lite på det, men tillslut åkte vi en sväng till skogshyddan för att kolla på elden, som dock redan var stendöd hehe så istället åkte vi vidare till Kaj, riktigt skönt häng där hela kvällen och ett litet adjö till alla jag inte kommer träffa på tre månader!!

I morse väcktes jag tidigt av Lisa som hade jetlag och vaknade vid fem :) det är ju vårrundan här hemma, så det har varit MEJHAM i butiken hela dagen, men skitkul!
Denna underbara kväll avslutades hos mormor med ALLA kusiner som jag nog inte har träffat på ett halvår och det blev mysmiddag, fotbollsmatch, tårta och bildvisning från mormors kinaresa och lite USA bilder från Lisa...men mest bara gött att umgås!! Är ju van att tillbringa hela sommrarna tillsammans...men inte nu...nu blir det Hawaii!!!

Kommer sakna er otroligt!!
<3


RSS 2.0